Vroeger wilde ik moeder, juf en zangeres worden. De eerste twee zijn uitgekomen en wat betreft mijn derde droom: ik werk ook part time bij het fantastische Groot Omroepkoor. Weliswaar niet als zangeres, maar als productie assistente. De krenten in de pap zijn o.a. het kunnen luisteren naar de prachtige stemmen van de koorleden. Dichtbij mijn vroegere droom.
Ik heb altijd willen schilderen en na de geboorte van mijn oudste zoon nam ik eindelijk schilderlessen. Ik kwam daar ook in aanraking met zeefdrukken en daar werd ik helemaal door gepakt. Ik had mijn passie gevonden! Ik heb me in het zeefdrukken verdiept. Het waren ook lessen in geduld, er zijn veel stappen te nemen voordat een zeefdruk klaar is.
Door vertrouwen in mijzelf als beeldend kunstenares en de aandacht die ik al snel voor mijn werk kreeg van anderen, ben ik SmitsArt begonnen. Veel van mijn zeefdrukken en monoprinten zijn enkele stukken. Af en toe maak ik een serie. Eerst vervaardigde ik zeefdrukken bij MK24 in Amsterdam en later in mijn eigen SmitsArt atelier.
Ik werk het liefst met heldere kleuren. Mijn werk is abstract-figuratief. Mijn inspiratie haal ik uit de dagelijkse dingen die ik meemaak, de natuur, de foto’s die ik maak, mijn reizen.
Ik hoop met mijn werk net zoveel plezier aan de kijkers te geven als het mij geeft om het te maken.
Mocht u aanvullende info willen, laat t mij weten.

 

back home